Prippska Tomtens loppis drog in 38.000 till Barnsjukhuset


Prippska Tomtens loppis drog in 38.000 till Barnsjukhuset

För andra året i rad anordnade bostadsrättsföreningarna på Prippska Tomten en loppmarknad under Pingstdagen till förmån för barnsjukhuset. Även om solen lyste med sin frånvaro trotsade fyndsugna besökare både kyla och blåst och insamlingen gick bättre än väntat.

— Människorna på Prippska Tomten har tömt sina förråd! Vi började samla in grejer redan i januari. Vi har fått in både husgeråd, böcker, prylar, möbler, kläder, porslin och leksaker, säger Ingrid Andersson, projektledare för eventet. Det har också funnits ett stort intresse bland närliggande företag och restauranger att bidra med fina vinster till vårt lotteri, man kan bland annat vinna hotellfrukostar, middagar och träningskort, fortsätter hon.

Förutom loppmarknaden hölls också en populär auktion med bland annat kvarglömda cyklar, som man nu fått tillstånd av polisen att sälja. Cyklarna fick snabbt ett nytt liv och lotterna gick år som smör i solsken.  Totalt drog loppisen in hela 38.000 kronor till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

— Vi är fem föreningar som gått ihop. Genom att arrangera en loppis tillsammans skapar vi gemenskap mellan grannarna samtidigt som vi skänker glädje och bidrar till ett bra ändamål, avslutar Ingrid.