Nyhetsrum


Prenumerera

Prenumerera på de senaste nyheterna från Insamlingsstiftelsen:

Våra nyheter

Barnsjukhuset på Mynewsdesk

Dags för Barnsjukhuset dag på Volvo

2018-04-16 11:29:04

Sedan många år tillbaka engagerar sig Volvo i stiftelsens arbete för barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar. Bland annat bjuder företaget årligen in till en glädjefylld och händelserik eftermiddag på området i Torslanda. Nu på onsdag, den 18 april, är det dags igen.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus får återkommande höra hur mycket det betyder att få roliga upplevelser, tänka på något annat för en stund och känna gemenskap, när man har drabbats av en sjukdom. I samarbete med olika partners och sjukhusets personal erbjuder vi därför regelbundet den här sortens aktiviteter till barn och unga som vårdas för såväl fysiska som psykiska sjukdomar inom sjukhuset samt deras familjer. Barnsjukhusets dag på Volvo är ett av flera mycket uppskattade exempel på det.

På programmet står bland annat hisnande och fartfyllda åkturer på testbanan, möten med racerföraren och världsmästaren Thed Björk och/eller lugnare färd i företagets populära veteranfordon samt korvgrillning och fika.

Datum och tid: onsdag 18 april kl. 12.00 - 16.30

För ytterligare information och/eller anmälan från press att vara med på evenemanget vänligen kontakta:
Jenny Jernberg, projektledare kommunikation och insamling
jenny.holmstrand.jernberg@vgregion.se eller 070-020 68 35 

God Jul och Gott nytt år – det här har vi gjort i år

2017-12-20 15:56:00

Varje år finansierar stiftelsens insamling ett stort antal insatser som ska göra tillvaron för barn och unga som kämpar med sjukdomar mer glädjefylld och öka deras livskvalitet. Stiftelsen gör också arrangemang och samlar in olika gåvor i form av saker för detta ändamål. Nu vill vi berätta om lite av det vi har gjort i år och varmt tacka för allt stöd vi har fått. Läs mer i den bifogade filen.

God Jul och Gott nytt år önskar stiftelsens styrelse och personal med den här härliga krambilden från Golfkalaset på Barngolfen 2017 

Stor donation av barnböcker till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

2017-12-06 09:08:34

Över 400 barnböcker har donerats i en större insamling till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Böckerna kommer sprida läsglädje till barn, unga och familjer som kämpar med sjukdomar på ett stort antal avdelningar och nu i juletid även bli särskilda presenter på sjukhuset.

– Det här är mycket värdefullt för oss. Böcker är viktigt för att skapa en trivsam miljö för barn och unga som tillbringar en stor del av sin tid här, säger Sofia Månsson, enhetschef för Lekterapin på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, där sjukhusets biblioteksverksamhet ingår.

Under hösten har insamlingsstiftelsen kontaktat några förlag och undersökt intresset att donera böcker. Glädjande nog var viljan att hjälpa till stor. I dialog med bibliotekarierna har sen boktitlarna som erbjudits matchats med sjukhusets behov.

Böckerna kommer nu distribueras ut för att fylla på och uppdatera utbudet på olika avdelningar och patientmiljöer, bland annat i ett 40-tal väntrum och dagrum. Några blir presenter för särskilda tillfällen och när det behövs något extra, som nu snart runt Jul.

Förlagen som donerat böckerna är: Fri tanke/Lek & Tanke som ger ut lekfulla barnböcker om vetenskapliga ämnen, Hatten Förlag som ger ut böcker med inriktning på språkutveckling t.ex. populära Babblarna, IDUS förlag som arbetar extra med svårare ämnen och berättelser som berör och Bokförlaget Opal, ett litet förlag men med en utgivning som når många och en av författarna, Annika Lundholm Moberg har personligen donerat några av sina böcker.

Värdet på böckerna beräknas till totalt drygt 50 000 kr.

Stort tack från stiftelsen till alla som har hjälpt till!

Kungsbacka Golfklubb blir värd för Barngolfen 2018

2017-10-24 10:38:00

Sveriges största välgörenhetsgolftävling Barngolfen har spelats sedan 2006 för att samla in pengar till barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar. Efter att ha genomförts på Hills Sport & Golf Club blir tävlingen nu ambulerande och fler banor ges möjlighet att stå för värdskapet. 2018 spelas den på Kungsbacka Golfklubb och tävlingsdatum blir måndagen den 11 juni. 

Barngolfen samlar varje år ett stort antal företag, kändisar och proffs, som gemensamt engagerar sig för insamlingen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Tävlingen är stiftelsens största arrangemang och har spelats på Hills Golf & Sport Club (Hills). Nu blir den ambulerande, görs tillgänglig för fler banor, för att sen åter vara på Hills 2020. Kunskap och erfarenheten följer med genom att tidigare värdbanor är involverade i styrgrupp och planering.

–Vi är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att genomföra Barngolfen. Säsongen 2016 arrangerade vi på Kungsbacka Golfklubb en välgörenhetstävling till förmån för Hennes Majestät Drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation att nu få chansen att återigen arrangera ett liknande event känns som ett hedersuppdrag som vi ser fram emot, säger Bengt Magnusson på Kungsbacka Golfklubb.

–Barngolfen och Hills har tillsammans utvecklat ett fantastiskt evenemang till förmån för barnen som kommer i kontakt med Drottning Silvias Barn & Ungdoms sjukhus. Ett underbart event där företag, kändisar och golfproffs spelar golf tillsammans och samtidigt samlar in pengar för att barnen ska få en trivsammare vistelse på sjukhuset. Genom att vi bygger om våra greener och att Nordea Masters spelas på Hills under 2018 behöver vi fokusera på de förberedelser ett så stort arrangemang tar i anspråk. Vi kommer finnas med i både tanke och kraft för att arrangemanget fortsättningsvis ska fortsätta utvecklas och önskar samtidigt Kungsbacka GK grattis och lycka till, säger Mats Sterner på Hills Sport & Golf Club.

Barngolfen 2018 projektleds av Madeleine Wahlberg i samarbete med Pernilla Warberg som höll i förra årets tävling. Förberedelserna är nu fullt igång.

För ytterligare information: Jenny Jernberg, insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
Telefon: 070-0206835
E-post: jenny.holmstrand.jernberg@vgregion.se

Bakgrundsfakta om Barngolfen - golftävlingen som gör skillnad för barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar.

  • Barngolfen har spelats sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Tävlingen arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
  • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
  • Barngolfen spelas i 5-mannalag bestående av tre företagsrepresentanter, ett golfproffs och en kändis.
  • Barngolfen engagerar välkända etablerade artister såsom Lill-Babs, Anders Ekborg, Lotta Engberg, Amy Diamond, Babsan och Eric Segerstedt, sport- och medieprofiler som Thomas Ravelli och Jovan Radomir, Barngolfens ambassadörer Carin Koch, Linda Wessberg och Johan Edfors och ca 30 andra golfproffs.
  • Mediebevakningen av tävlingen var rekordstor 2017 och även ett flertal allmänna besökare kom för att följa spelet och/eller bidra till insamlingsaktiviteterna.

Barngolfens huvudsponsorer 2017 var Ehrenborg AB och Flexlink AB

Ny medarbetare förstärker stiftelsens arbete

2017-10-18 10:25:00

För att bibehålla och utveckla insatserna som insamlingsstiftelsen gör på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och möta omgivningens förväntningar, har en ny medarbetare rekryterats. Madeleine Wahlberg blir projektledare för arrangemang och sponsring och får huvudansvaret för stiftelsen största insamlingsevenemang "Barngolfen".

– Vi är mycket glada över att Madeleine vill stärka vårt team. Med hennes yrkeserfarenhet av företagande, marknadsföring och verksamhetsutveckling och stora engagemang för det vi gör, får vi nu ytterligare en värdefull resurs på stiftelsen, säger Richard Norling, ordförande för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Madeleine Wahlberg kommer att arbeta tätt ihop med Jenny Jernberg som ansvarar för kommunikation, PR och insamlingskampanjer/samarbeten. Tillsammans ska de driva verksamhetens utveckling, stärka befintliga och skapa nya samarbeten för insamlingen och aktiviteter för målgruppen. Pernilla Warberg fortsätter att arbeta på konsultbasis, framför allt med arrangemanget Barngolfen. Samtliga anställningar är på deltid för att säkerställa att så stor del av medlen som möjligt går till ändamålet, sammanlagt blir det en bemanning på drygt 1,5 tjänst.

– Det känns oerhört ärofyllt att få detta uppdrag. Jag ser fram emot flera givande samarbeten och att skapa glädje som läker för många, säger Madeleine Wahlberg.

Madeleine Wahlberg kommer närmast från ett uppdrag på Nordic Restaurant Group där hon har arbetat med marknadsföring och försäljning. Mellan 2006 och 2016 var hon centrumledare för Avenyföreningen och ansvarade för drift och utveckling. I tidigare yrkesroller har hon arbetat med sponsring, evenemang och företagssamarbeten.

Madeleine Wahlberg startar sin nya tjänst omgående.