Nyhetsrum


Prenumerera

Prenumerera på de senaste nyheterna från Insamlingsstiftelsen:

Våra nyheter

Barnsjukhuset på Mynewsdesk

Ny kommunikatör till Insamlingsstiftelsen

2018-11-02 13:28:32

Snart nytt år, och med det nya året tillkommer Therese Henke som marknadskommunikatör till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Therese Henke har tidigare arbetat med marknadsföring och kommunikation inom flertalet projekt, och har erfarenhet av arbete med evenemang och projektkoordinering, med bland annat Göteborg & Co som tidigare arbetsgivare.

- Jag är oerhört glad över att få möjligheten att arbeta för och med Insamlingsstiftelsen, och de viktiga områden vi verkar inom. Under Lisebergsdagen 2018 fick jag ett smakprov på vad stiftelsen bidrar med, och har under hösten följt arbetet inför min start i januari, vilket gjort att jag känner mig väl förberedd att ta mig an rollen som marknadskommunikatör.

Therese Henke har arbetat med evenemang som bl.a Tall Ships Regatta, Euroskills, P3 guld-galan och Lysekil Women’s Match, och kommer i sin nya tjänst att arbeta närmast Verksamhetsansvarig för Insamlingsstiftelsen, Madeleine Wahlberg. Therese Henke startar sin tjänst den 8 januari och fokus i början blir framförallt stiftelsens sociala medier och hemsida.

- Att få vara delaktig i att förbättra miljö och tillvaro för sjuka barn och ungdomar känns värdefullt, och jag är ödmjuk inför att få arbeta med så stora och mjuka värden. Jag ser mycket fram emot alla kommande uppgifter och samarbeten, säger Therese, om arbetet som väntar efter årsskiftet.

Glädjeyra när 1800 sjuka barn får träffa sina idoler på Liseberg

2018-09-14 11:43:00

För tionde året i rad bjuder Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i samarbete med Liseberg in sjuka barn och deras familjer till en dag fylld av skratt, pirr i magen, idolmöten och uppträdanden.

Söndagen den 16 september är det åter dags för Insamlingsstiftelsens största event – Barnsjukhusets dag på Liseberg. Det är en fartfylld och rolig dag där påfrestande känslor och operationer byts mot karuseller, lek och glädje. Dagen startar klockan 11.00 då familjerna anländer. Klockan 12.00 kommer årets celebriteter att presenteras på Polketten. Därefter bjuds det på uppträdanden och spännande möten med autografskrivning och barnen får möjlighet att fotograferas och ta selfies tillsammans med sina idoler.

Bland årets kändisar syns idrottskvinnor och män, underhållare, rappare, och unga talanger. Samtliga är där för att sprida glädje och skapa positiva och minnesvärda stunder för barn som går igenom tuffa tider på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Välkommen till en dag där drömmar förverkligas och glädje läker!

Program
11.00 Liseberg öppnar och familjer anländer
12.00 Presentation av årets kändisgäster, autografskrivning och fotografering
14.00 Autografskrivning avslutas, egen tid på Liseberg
20.00 Parken stänger

Stor glädje och miljoninsamling på Barngolfen 2018

2018-06-12 00:37:00

Idag genomfördes Barngolfen, Sveriges största välgörenhetsgolftävling, på Kungsbacka Golfklubb. Arrangemanget som görs till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus samlade in totalt drygt 1,5 miljoner kronor. Trots lite otur med vädret präglades dagen av stor glädje, hjärtlig stämning och fin gemenskap. 

- Vi är mycket nöjda med årets resultat. Glädjande nog har också intresset och publiciteten kring Barngolfen varit mycket stor, vilket givetvis är viktigt för att öka kännedomen om stiftelsen och vårt arbete. Även om insamlingar och aktiviteter pågår hela året så är det här vår enskilt största aktivitet och därför av extra stor vikt, säger Madeleine Wahlberg, projektledare för Barngolfen.

Som tidigare år engagerade sig ett stort antal kända artister, mediepersoner, sportprofiler, golfproffs och företagare.  Efter många timmars spel och med tajt marginal stod till slut DC Väst som vinnare i årets tävling. 

”Barnens Golfkalas”, som är en del av Barngolfen och görs för barn, unga och familjer från sjukhuset mottogs också mycket positivt. Efter aktiviteterna ute på banan var det dags för mat och underhållning inne i klubbhuset. Då kom delar av ungdomsorkestern Göta Lejon och tog med barnen och familjerna på en musik- och färgsprakande parad upp till klubbhuset. På scenen stod sen bland annat Hanna Ferm (känd från Idol) och Longkalsong. När Hanna Ferm frågade om det var någon mer som ville sjunga anmälde sig ett liten sjuårig kille direkt och körde spontansång med ”Här kommer Pippi Långstrump” för hela publiken.

Under dagen och kvällens bankett tillfördes många värdefulla bidrag till insamlingen. Under middagen för alla medverkande stod musiken i centrum. Flera låtar som komponerats av barn och ungdomar i sjukhusets musikstudio tillsammans med sjukhusets musikpedagog, som stiftelsen finansierar, framfördes live av bland andra GöteborgsOperans barnkör. Artisten Esther Vallée, även kallad popundret från Göteborg sjöng två av sina låtar och för att hylla Lill-Babs mångåriga och djupa engagemang i både Barngolfen och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, sjöng en ung talangfull tjej vid namn Tilda ”Leva livet”. Som tidigare år hade stiftelsen fått många fina gåvor som kunde auktioneras ut till förmån för insamlingen. 

Ett stort antal volontärer gjorde som tidigare år oerhört värdefulla insatser för att evenemanget skulle kunna genomföras. Insamlingsstiftelsen vill rikta ett stort och varmt tack till alla som engagerat sig i årets Barngolfen eller på andra sätt stödjer vår insamling.

Bakgrundsfakta om Barngolfen - golftävlingen som gör skillnad

 • Barngolfen har spelats sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 • Tävlingen arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
 • 2018 spelas den på Kungsbacka Golfklubb.
 • Barngolfens huvudsponsor 2018: Ernst Rosén AB 

För mer information v.v. kontakta:
Jenny Jernberg
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
Tel: +46 700 20 68 35
jenny.homstrand.jernberg@vgregion.se

Kändisarna och proffsen i Barngolfen 2018 klara

2018-06-05 10:03:06

Nu på måndag, den 11 juni, är det åter dags för Barngolfen - Sveriges största välgörenhetsgolftävling till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Nu är alla kända profiler och golfproffs som medverkar i årets tävling helt klara. Som tidigare är det glädjande nog många engagerar sig.

Barngolfen och dess syfte gör att ett stort antal golfproffs och kända personer inom underhållning, kultur, media och sport samlas varje år i juni på en golfbana i närheten av Göteborg, i år på Kungsbacka Golfklubb. De flesta kommer för att spela i tävlingen ihop med representanter från företagen som sponsrar insamlingen genom att köpa ett lag, men vissa är där för att sprida glädje och bjuda på idolmöten till barn, unga och familjer som vårdas inom sjukhuset på ”Barnens Golfkalas”.

Uppslutningen från sport- och inte minst från fotbollsvärlden är stor i år. Henrik Larsson, Markus Allbäck, Fredrik Ljungberg och Erik Hamrén har alla glädjande nog tackat ja. Ishockeyspelaren och tidigare NHL-proffset Douglas Murray kommer tillsammans med Penny Parnevik, båda välkända ansikten i den populära tv-serien Parneviks. Till Barnens Golfkalas kommer bland andra Hanna Ferm, känd från Idol samt duon Iza och Elle, som gjort viral succé och har flera miljoner följare genom appen Musical.ly.

Flera återkommer från år till år och ser det som självklart att vara med:

”Klart jag vill vara med igen, det blir mitt tionde år”, skrev till exempel skådespelaren och tv-profilen Viktor Åkerblom som svar på insamlingsstiftelsens inbjudan.

Hela listan med medverkande finns nu på Barngolfens hemsida http://barngolfen.nu/celebriteter/

Utöver alla som engagerar sig under dagen kommer artisten och låtskrivaren Esther Vallée även kallad popundret från Göteborg i såväl svenska som internationella medier och GöteborgsOperans Barnkör uppträda på kvällens bankettmiddag, till förmån för insamlingen. De sistnämnda kommer framföra en låt som har en direkt och särskild anknytning till det alla engagerar sig för denna dag.

Media är varmt välkomna att vara med denna dag.
För ytterligare information, samt för reportage eller intervjuer i samband med evenemanget vänligen kontakta Jenny Jernberg 070-0206835 eller jenny.holmstrand.jernberg@vgregion.se


Bakgrundsfakta om Barngolfen - golftävlingen som gör skillnad

 • Barngolfen har spelats sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 • Tävlingen arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
 • 2018 spelas den på Kungsbacka Golfklubb.
 • Barngolfens huvudsponsor 2018: Ernst Rosén AB

2017 samlade Barngolfen in 2,6 miljoner kronor. Det har gått till insatser som pågår året runt på sjukhuset, som till exempel musikskapande, kulturupplevelser, sångstunder, besök av sjukhusclowner, möjlighet till syskonstöd. En del har också använts för att patient- och vårdmiljöer ska kunna bli mer glädjerika, inspirerande och ge positiva och andra tankar än sjukdomar. Det har också gått till en mängd olika saker som tröstpresenter, tv, i-pads och dataspel, samt till underhåll och utveckling av miljöer och projekt som finns på plats sedan många år genom stiftelsen. Beroende på hur mycket som kommer in, delas årligen mellan 4-6 miljoner ut från stiftelsen. Anslagen söks av sjukhusets personal eller ledning och utgår därmed från ett direkt behov hos barnen, ungdomarna och deras familjer.

Snart dags för Barngolfen 2018

2018-05-15 09:40:00

Måndagen den 11 juni samlas, för 13:e året i rad, ett stort antal företagare, kändisar och golfare för att delta i ”Barngolfen” och årets stora insamling till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Välgörenhetsgolftävlingen, som har blivit Sveriges största i sitt slag, spelas i år på en ny bana, Kungsbacka Golfklubb.

När barn och ungdomar drabbas av sjukdomar och vårdas på sjukhus behövs saker, miljöer och upplevelser som ger glädje, uppmuntrar till lek, inspiration, tröst, hopp och fysisk aktivitet. Våra skattemedel kan inte täcka en stor del av det och därför samlar insamlingsstiftelsen in pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Det är också därför som ett stort antal kända profiler från bland annat musik, sport, media, golfproffs och engagerade företagare gör gemensam sak på en golfbana utanför Göteborg varje år. 

De senaste åren har det gett 2-3 miljoner till olika insatser som är oerhört uppskattade av de drabbade barnen, ungdomarna och deras familjer. Barngolfen är stiftelsens största arrangemang för insamling. Engagemanget från samarbetspartners och medverkande är stort och dagen i sig är en glädjefull tillställning

– ”Glädje läker” som har blivit stiftelsens slogan är också en bra sammanfattning av det Barngolfen handlar om. Vi vet att positiva upplevelser, möjlighet till kreativt skapande, fysisk rörelse och aktivitet och att få omges av miljöer som ger andra sinnesintryck än de traditionella på ett sjukhus, betyder mycket för dem vi arbetar för. Med våra insamlade medel kan vi fortsätta se till att det finns och att nya goda idéer kan bli verklighet, säger Madeleine Wahlberg, projektledare för arrangemang på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Barnens Golfkalas
Förutom insamling och tävling arrangeras också Barnens Golfkalas samma dag på Kungsbacka Golfklubb. Då får ett stort antal barn, ungdomar och deras familjer som vårdas inom sjukhuset några timmar med utomhusaktiviteter, gemenskap och samvaro, mat, underhållning, möten med idoler som ger en minnesrik och rolig dag och tankar på något annat än sjukdomar för en stund.

Företag, kändisar och golfproffs gör samhällsnytta
Den största delen av insamlingen generas av företagen som medverkar. De kan köpa en spelrätt till golftävlingen eller står som värd för ett av hålen på banan. Och den som spelar får göra det med ett golfproffs och en kändis. Några skänker även tjänster och/eller gåvor till arrangemanget. På kvällen bjuds alla medverkande in till en finare middag i samarbete med Elite Hotel Avenyn. Då blir det specialdesignad musikunderhållning för ändamålet med fler spännande profiler inom kultur och nöjesbranschen samt auktion med värdefulla gåvor som donerats till stiftelsen för att ge ytterligare tillskott till insamlingen.

Kvaltävlingar på fyra golfbanor inför tävlingen
Med start den här veckan kan man kvala sig in till en plats på fyra olika golfklubbar. Varje klubb har ett lag i Barngolfen 11 juni och vinnarna av kvalen blir en av klubbens tre spelare.Upplägget för kvalen utformas av respektive arrangör, datumen är följande:
18 maj på Albatross Golfklubb (på Hisingen)
21-27 maj (en hel vecka) på Delsjöns Golfklubb
6 juni på Kungsbacka Golfklubb
8 juni på Tjörns Golfklubb

För frågor, anmälan och bokning av enskilda intervjuer, v.v. kontakta:
Jenny Jernberg
Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
070-020 68 35

Vi använder oss av hashtags: #barngolfen2018 #glädjeläker

Inför tävlingen kan media kontakta oss för önskemål om intervjuer och reportage och under tävlingen finns det möjlighet att följa med något team ut på banan. Kan du inte följa tävlingen på plats är du välkommen att kontakta oss för önskemål om material och intervjuer ”på distans”.

Pressbilder från Barngolfen 2017 finns relaterat till den här nyheten. 

Mer information om Barngolfen: www.barngolfen.nu


Bakgrundsfakta om Barngolfen - golftävlingen som gör skillnad

 • Barngolfen har spelats sedan 2006, till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 • Tävlingen arrangeras av Insamlingsstiftelsen för Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
 • Den är idag Sveriges största välgörenhetsgolftävling.
 • 2018 spelas den på Kungsbacka Golfklubb.
 • Barngolfens huvudsponsor 2018: Ernst Rosén AB
 • 2017 samlade Barngolfen in 2,6 miljoner kronor. Det har gått till insatser som pågår året runt på sjukhuset, som till exempel musikskapande, kulturupplevelser, sångstunder, besök av sjukhusclowner, möjlighet till syskonstöd. En del har också använts för att patient- och vårdmiljöer ska kunna bli mer glädjerika, inspirerande och ge positiva och andra tankar än sjukdomar. Det har också gått till en mängd olika saker som tröstpresenter, tv, i-pads och dataspel, samt till underhåll och utveckling av miljöer och projekt som finns på plats sedan många år genom stiftelsen. Beroende på hur mycket som kommer in, delas årligen mellan 4-6 miljoner ut från stiftelsen. Anslagen söks av sjukhusets personal eller ledning och utgår därmed från ett direkt behov hos barnen, ungdomarna och deras familjer.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg arbetar för att förbättra livskvalitén för sjuka barn och unga genom att skapa stimulerande och trivsamma miljöer på sjukhuset eller i samband med deras vård. Det vi gör ska bidra till att underlätta sjukdomstiden och ta till vara på barnens och de ungas egen energi, det vill säga det friska hos dem. Stiftelsen är en ideell organisation, bildades 2001 och finansieras av bidrag från både företag och privatpersoner. Mer information www.barnsjukhuset.nu