Nyhetsrum


Prenumerera på de senaste nyheterna från Insamlingsstiftelsen:

Kramar och glädje på Liseberg

2017-09-22 08:30:00

Söndagen den 17 september, var det dags för Barnsjukhusets dag på Liseberg, en uppskattad heldag för ett stort antal barn, unga och familjer på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Att få komma hit blev som en liten extra present, säger Olivia och Matilda när de köar för att träffa Lasse Kronér och precis innan har pratat med Thomas Ravelli, som de tyckte var snäll och bra.

Idolmöten är en del av Barnsjukhusets dag och tack vare generöst stöd från Liseberg erbjuds också en heldag i åkattraktionerna. Totalt 1600 åkband och 3200 entréer delas ut bara inför den här dagen och resten av året bidrar nöjesparken med ytterligare ett stort antal entréer och biljetter för att hjälpa barn, unga och familjer som kämpar med olika sjukdomar.

För familjen Poutiainen – Karlsson har Barnsjukhusets dag blivit en viktig tradition och de är på plats för femte året i rad. Det är ett oerhört välkommet avbrott i vardagen, då sonen Johan får vara värd för en rolig dag tillsammans med syskon och föräldrar. Johan som nyss snott en puss av Knut Agnred från After Shave är dessutom mycket förtjust i alla kramar som kändismötena erbjuder.

Årets arrangemang inleddes på scenen av Linnea Andersson och Ida La Fontaine, som peppade igång publiken med sång och musik. Timo Räisänen, Thomas Ravelli, Knut Agnred och veteranen som blivit en storfavorit i sammanhanget, Lasse Kronér tyckte också det var självklart att vara med den här dagen. Detsamma gällde för Trollkarlen Ason, Bson, Cson, som bjöd på ett underhållande och klurigt reptrick.

Ian Milsom, chef för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus var på plats och sa några ord om hur mycket allt som kan göras tack vare stiftelsen, betyder på sjukhuset. Det blev en extra varm och rörande händelse när en förälder till ett barn som tvingas spendera stor del av sin tid på sjukhuset, gick fram och tackade Ian för allt som görs för barn och unga där.

Efter alla personliga möten, selfies, autografer gav sig familjerna ut i parken.

Göteborgs-Posten var på plats och gjorde ett reportage från dagen som publicerade på papperstidningens första sida, ett uppslag och på gp.se. Webbartikeln kan du läsa här. 

Tack alla för en dag som sprider värme ända in i själen! 

Ytterligare information:
Jenny Jernberg, 070-0206835 eller jenny.holmstrand.jernberg@vgregion.se 

EM i Ridsport gav Guld även till barn och unga som kämpar med sjukdomar

2017-09-07 08:30:00

Nu kan vi med glädje berätta att samarbetet med Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport 2017 gav totalt över 100 000 i insamling till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus blev inbjuden som CSR partner till evenemanget av Got Event för att främja stiftelsens insamling och ge barn, unga och deras familjer upplevelser som kan ge nya krafter och glädje under sjukdomstiden.

Samarbetet resulterade i 70 000 i insamlade medel, biljetter till barn, unga och deras familjer värda totalt 40 000 och ett mycket uppskattat besök av Agrias mini-ponny Anton i sjukhusets trädgård, som var särskilt värdefullt för alla som inte kunde ta sig utanför sjukhuset.

Strax innan invigningen på Ullevi uppmuntrades publiken att vara med i en swishvåg och bidrag strömmade in. Det fortsatte sen resten av veckan och några av evenemangets samarbetsparters och sponsorer hjälpte till extra. Evidensia Djursjukvård med en populär insamlingsaktivitet och donation på motsvarande summa, restaurangerna respektive caféerna Bar Foxx, Lindelöv Catering, Mats Nordström Quality Catering, nöller espressobar och Sjömagasinet, donerade del av sina intäkter.

Stiftelsen fick två av Shai Dahans konsthästskulpturer i naturlig storlek, som skapats särskilt för EM i Ridsport i gåva av Göteborg & Co. Dessa auktionerades ut i samarbete med Göteborgs Auktionsverk och gav ett mycket värdefullt tillskott till insamlingen.

På finaldagen fick en representant från stiftelsen möta HM Drottning Silvia och berätta om det fina samarbetet som hjälper barn, unga och familjer på sjukhuset som bär hennes namn. Drottningen riktade då en särskild och varm hälsning till alla barnen.

Stort tack till alla som har bidragit nu och även resten av året!

För ytterligare information kontakta:
Jenny Jernberg 070-0206835 eller jenny.holmstrand.jernberg@vgregion.se 

Foto på hästskulpturerna och mötet med Drottning Silvia finns relaterat till nyheten.  
Foto credit: Natalie Greppi för bilder mötet med HM Drottning Silvia 

EM i Ridsport ska hjälpa barn och unga som kämpar med sjukdomar

2017-08-18 08:00:00

Nu på måndag den 21 augusti invigs Europamästerskapen i Ridsport 2017 i Göteborg. Då går ett samarbete för att samla in pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus igång med full kraft. Ett stort antal barn och unga som vårdas inom sjukhuset samt deras familjer, får också möjlighet att ta del av evenemanget.

– Vi hoppas på en riktigt härlig ”crowdfunding” under EM i Ridsport. För att kunna fortsätta finansiera allt det som vi vet kan ge högre livskvalitet, glädje och inspiration för barn, unga och familjer som kämpar med sjukdomar, behöver vi hjälp från privatpersoner, företag och andra som vill bidra. Sjukhuset är Sveriges största i sitt slag, vårdar barn och unga från hela landet och här behövs det verkligen hästkrafter varje dag, säger Jenny Jernberg, insamlings- och kommunikationsansvarig på stiftelsen. 

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är inbjuden av Got Event som CSR partner till evenemanget. Förutom att nå ut genom arrangörens officiella kanaler och platser kommer några av evenemangets sponsorer göra egna insamlingsaktiviteter under veckan, t.ex. gör Evidensia Djursjukvård en tävling där intäkterna går oavkortat till insamlingen och restaurangerna ger en del av sina intäkter.

Två av de uppmärksammade och unika hästskulpturerna som skapats särskilt för evenemanget av street-art konstnären Shai Dahan, kommer i samarbete med Göteborg & Co och Göteborgs Auktionsverk, auktioneras ut till förmån för insamlingen under veckan. Budgivningen startar måndag 21 augusti kl 12 på Göteborgs Auktionsverks webbplats och pågår till och med söndag 27 augusti. Alla intäkter går oavkortat till stiftelsen. Skulpturerna, som totalt är tio, kommer kunna beskådas på Ullevi och Heden under EM-veckan. De två som auktioneras ut har fått namnen "EM" och "Vatten". 

Ett stort antal barn och unga som vårdas inom sjukhuset samt deras familjer, får möjlighet att ta del av tävlingarna genom ett generöst bidrag av biljetter. Sedan en tid tillbaka gör olika djur uppskattade besök på sjukhuset och miniponnyn Anton gör ett nedslag i samarbete med Agria under veckan.

Mer om EM i Ridsport på www.gothenburg2017.com
Om hästskulpturerna av Shai Dahan i artikel i Göteborgs-Posten 170815 http://www.gp.se/livsstil/shai-skapar-f%C3%A4rgstark-h%C3%A4stkonst-1.4399624

För ytterligare information vänligen kontakta
Jenny Jernberg, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
070-020 68 35 eller jenny.holmstrand.jernberg@vgregion.se

Lyckad insamling, stort engagemang och rekordinrop på Barngolfen 2017

2017-06-15 13:14:00

Barngolfen, Sveriges största välgörenhetsgolftävling, som spelades på Hills Golf & Sports Club måndagen 12 juni, gav återigen ett värdefullt bidrag till barn, unga och familjer på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Totalt samlades drygt två miljoner kronor in i reda pengar. På auktionen som hölls under kvällen sattes dessutom inropsrekord för en signerad samlarbox med ABBA-skivor. 

– Vi är mycket nöjda med årets resultat, som är i nivå med våra ambitioner och mål. Glädjande nog har också publiciteten kring Barngolfen varit rekordstor i år, vilket givetvis är viktigt för att öka kännedomen om stiftelsen och dess arbete. Även om insamlingar och aktiviteter pågår hela året så är ändå tävlingen på Hills vår enskilt största aktivitet och därför av extra stor vikt, säger Jenny Jernberg, insamlings- och kommunikationsansvarig på stiftelsen.

Som tidigare år engagerade sig ett stort antal kända artister, mediepersoner, sportprofiler, golfproffs och företagare. Bland de celebra spelarna sågs trogna veteraner som Lill-Babs, Håkan Thörnström, Victor Åkerblom och Magnus Wislander och nytillkomna engagerade som Lotta Engberg. Lotta bjöd också på bejublad allsång på den avslutande After Golfen på kvällen. Årets vinnande lag blev Källfelt Byggnads AB som mottog tävlingens första pris, vandringspokalen och en resa från BRA flyg, under kvällen. 

”Golfkalaset”, som arrangerades för barn, unga och familjer från sjukhuset samma dag på Hills mottogs liksom tidigare år mycket positivt. Så här tyckte en förälder, som var där med sitt barn:

- Jag tycker det är fantastiskt att barnen kan komma hit och få något annat att tänka på en stund. Det är andra året som vi är med och vi sätter verkligen stort värde på den här dagen. Det bästa min son vet är Melodifestivalen och Let´s Dance, så ni kan tänka er vad det betyder att han nu har fått träffa några av sina idoler i verkligheten.

Rekordförsäljning av ABBA-skivor på auktionen
I samband med Barngolfen genomfördes en auktion i samarbete med Göteborgs Auktionsverk och med Jan Bylund som välkommet tillskott som utropare under kvällen. Totalt slutade auktionen med de 13 objekt som donerats från företag och privatpersoner på 289 000 kronor. En av gåvorna som fått stor uppmärksamhet även internationellt var samlarboxen ”ABBA The Vinyl Collection”, som donerats och signerats av alla fyra medlemmarna i ABBA. Budgivningen slutade på rekordsumman (för den här boxen signerad) 60 000 kronor. Personen som ropade in boxen berättade att han känt stort engagemang för både syftet med auktionen och själva gåvan och att han varit med och byggt den världsberömda Polarstudion, där ABBA spelade in sina skivor.

Ett antal tävlingar och aktiviteter, några i samarbete med företag som sponsrade evenemanget bidrog också till att öka på insamlingen under dagen. Trots något sämre väder än tidigare år lockade tävlingen nyfiken allmänhet i olika åldrar till Hills Golf & Sport Club.

Utöver pengarna till insamlingen tillkommer ett stort värde för volontärinsatser och konsult-timmar samt varor och andra tjänster som skänkts till stiftelsen och evenemanget.

Insamlingsstiftelsen vill rikta ett stort och varmt tack till alla som engagerat sig i årets Barngolfen eller på andra sätt stödjer vår insamling.

Kontaktpersoner: 
Jenny Jernberg, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, 
Tel: +46 700 20 68 35 jenny.homstrand.jernberg@vgregion.se

Birgitta Plyhm, Plyhm Kommunikation AB 
Tel: +46 707 77 12 90 birgitta@plyhm.se

Malena Eklund, First PR AB, 
Tel: +46 723 98 90 24, malena@firstpr.se

Bjud på glädje! - signerad samlarbox från ABBA, konst av Joakim Odelberg, drömresor och en hel ungdomsorkester på välgörenhetsauktion

2017-06-02 13:16:44

Måndagen 5 juni startar auktionen "Bjud på glädje" till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på Göteborgs Auktionsverks hemsida. Sällsynta samlarföremål och specialdesignade upplevelser, donerade av privatpersoner eller företag, säljs för att hjälpa barn och unga med familjer som drabbats av olika sjukdomar. Auktionen pågår digitalt 5-11 juni. Den utgör en del av välgörenhetsgolftävlingen Barngolfen, på Hills Golf & Sports Club i Göteborg den 12 juni och kommer återupptas som slagauktion under kvällen på tävlingsdagen.

- Genom att delta i vår auktion kan man inte bara kamma hem värdefulla samlarobjekt eller upplevelser utan även göra en daglig, konkret och viktig skillnad för ett stort antal barn och unga med familjer som vistas såväl långa som korta perioder på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, säger Jenny Jernberg på insamlingsstiftelsen för sjukhuset.

Ett föremål som beräknas väcka stort intresse är samlarboxen ”ABBA The vinyl collection”, signerad och donerad av den världsberömda popgruppen. Boxen finns bara kvar i några få exemplar och just nu är det den enda som finns tillgänglig signerad. Görel Hanser, ABBA:s medarbetare och talesperson sedan början av 70-talet kommenterar gåvan så här:

- Vi vill gärna stödja arbetet för att hjälpa barn och unga med familjer som drabbats av sjukdom, med en gåva till auktionen. När vi dessutom fick höra om allt värdefullt som görs med hjälp av musik tack vare insamlingen, blev det en fin koppling till det som ABBA står för.

Fotokonstnären, tillika programledaren för Mitt i naturen, Joakim Odelberg har donerat konstverket

" A mother’s care". Verket som föreställer en Makakmamma med en unge valde han eftersom de är riktiga överlevare och ser en likhet i det med barn och unga som kämpar med olika sjukdomar. Joakim är djupt engagerad i havsmiljöfrågor och just nu aktuell med en egen utställning i FN- skrapan i New York. En för golfproffset Jordan Spieth specialbyggd driver, tidigare världsetta och som också signerat den, finns för golfintresserade. Volvo-legendaren PG Gyllenhammar har personligen donerat och signerat tre historiska porträttbilder, varav ett med tv-historia i Hagge Geigerts gästsoffa.

Ett av de mer udda objekten som kommit in är ett besök av ungdomsorkestern Göta Lejon.

Upplevelsepaket på exklusiva golfresorter i Sydafrika och i Thailand, Vattenäventyr på Reef Hotel & Resort och biljetter med exklusiv guidning på sommarens stora hästevenemang Longines FEI EM i Ridsport 2017, har också donerats till auktionen.

Auktionen arrangeras i samarbete med Göteborg Auktionsverk till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Intäkterna går till saker, miljöer och upplevelser som kan bidra till mer glädje, högre livskvalitet och snabbare tillfrisknande för barn och unga med familjer som drabbats av sjukdom. Varje år vårdas cirka 130 000 patienter från hela landet på sjukhuset, som är Sveriges största i sitt slag.

Öppnar 5 juni kl 12.00, länk till information: http://www.goteborgsauktionsverk.se/valgorenhetsauktion-till-forman-for-drottning-silvias-barn-och-ungdomssjukhus/

För frågor om auktionen kontakta:
Jenny Jernberg, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.
070-020 68 35 eller jenny.homstrand.jernberg@vgregion.se

För frågor om Barngolfen och intresse för intervjuer, v.v. kontakta:
Birgitta Plyhm Plyhm Kommunikation AB Tel: +46 707 77 12 90 birgitta@plyhm.se
Malena Eklund First PR AB Tel: +46 723 98 90 24malena@firstpr.se

Här är gåvorna till auktionen

”A Mothers Comfort av Joakim Odelberg 
Fotokonst, Långsvansad Makakmamma med unge. Gåva från Joakim Odelbergoch Sandeng

”ABBA The vinyl collection” – signerad av alla fyra medlemmarna i ABBA.
Sällsynt samlarbox som bara sålts signerad några gånger tidigare för välgörenhet. Gåva från ABBA

Driver specialbyggd för Jordan Spieth med världsstjärnans signatur Inramad, signerad driver, specialbyggd unikt efter Jordan Spieth sving och inställningar. Gåva från Titleist

Drömresan till Head over Hills Golf Resort i Sydafrika
Resa med Turkish Airlines, business class, transporter, boende på Head Over Hills Golf Resort, fria golfrundor för två personer under sju dagar. Gåva från Head Over Hills Golf Resort och Turkish Airlines

Black Mountain Golf Resort – golfresa till Thailand
Boende för 4 personer och sju fria green fee per person på Black Mountain Golf Club i Hua Hin.Gåva från Black Mountain Golf Club

Upplevelsepaket Longiness Fei EM i Ridsport Göteborg 2017
Finalbiljetter för två personer och exklusiv guidning med överraskningar. Gåva från Got Event.

Familj och vattenäventyr på The Reef Hotel & Resort
Resa med Stena Line från Göteborg, övernattning, entréer och vistelse på The Reef Hotel & Resort i Fredrikshavn för två barn och två vuxna. Gåva från Stena Line.

Tre signerade historiska porträttbilder av Pehr G Gyllenhammar 
Gåva av Pehr G Gyllenhammar

Ett framträdande med Ungdomsorkestern Göta Lejon.
Göta lejon spelar på allt från stora event, parader till privata kalas. Gåva från Göta Lejon 

Äldre nyheter