Nya dagrum på anorexi-bulimiverksamheten med stiftelsens insamling


Nya dagrum på anorexi-bulimiverksamheten med stiftelsens insamling

Insamlingsstiftelsen anslår regelbundet ansökningar från olika avdelningar och enheter för att skapa miljöer som ger de unga patienterna och deras familjer mer lugn och ro, glädje, ny kraft, inspiration eller väcker deras fantasi på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. För drygt ett år sedan ansökte personalen vid anorexi-bulimiverksamheten om ett första bidrag till familjedagvården från stiftelsen, som gjorde det möjligt att finansiera efterfrågade dagrum. Då höll avdelningen på att startas upp, och pengarna gick till att inreda ett nytt dagrum för en familj. Det visade sig göra mycket gott för de unga patienterna och deras föräldrar.

Efter att ha bedrivit verksamheten i familjedagvården en tid insåg personalen att vårdformen borde erbjudas fler ätstörningsdrabbade unga och deras familjer. Men då behövdes fler dagrum. Personalen tog kontakt med insamlingsstiftelsen igen och ansökte om ett nytt bidrag. Medlen beviljades och kunde den här gången finansiera inredningen av totalt två dagrum, ett stort och ett mindre, vilket innebär att man nu kan erbjuda familjedagvård till två-tre familjer.

När stiftelsen ber personalen förklara mer om hur projektet har gjort skillnad säger de:

”Miljön i våra dagrum är viktiga då barnets föräldrar är i kris och behöver en plats för återhämtning och vila. Det har också en stor betydelse för barnet som går igenom en tuff behandling för sin sjukdom, då hen kan få en plats att vara kreativ på, som ger vila och möjlighet att vara nära föräldrarna i en trygg miljö”

”Dagrummet är en lugnande oas för patienterna men också för föräldrarna, som kan finna vila i våra sköna fåtöljer under tiden barnet vistas i BUP-skolan. Vi har även mörkläggningsgardiner och möjlighet till dämpad belysning, vilket ger flexibla möjligheter till avspänning och avslappning” fortsätter personalen vidare.

Vill du stödja vår insamling för att fler sådana här projekt ska kunna bli verklighet https://barnsjukhuset.nu/stod-oss/