Med anledning av Covid-19


Med anledning av Covid-19

Lekterapin på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är stängd. Avdelningarna tillåter inte besök i dagsläget, pga smittorisken. I en tillvaro som redan är fylld av väntan och stundtals oro, blir familjerna och personalen på Barnsjukhuset extra utsatta under dessa förhållanden.

Med anledning av rådande omständigheter är det nu ännu viktigare för oss att sprida positiv energi och skapa glädje för barnen, familjerna och personalen på Barnsjukhuset. Många hör av sig till oss och undrar hur man kan hjälpa till – vilket vi är oerhört tacksamma över! Vi har nu sammanställt vilka olika sätt man kan bidra på, som både privatperson och företag.

Stötta personalen på IVA?

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus tar under en period ytterligare en roll i samband med Covid-19 pandemin. Tillfälligt stöttar vi även Östra Sjukhusets och Mölndals Intensivvårdsavdelningar (IVA) som har hand om Covid-19 patienter.

I dagsläget arbetar IVA personalen under oerhört påfrestande förhållanden, trycket är stort och personalen behöver allt som underlättar för dem och ger dem energi!

Vi har, från sjukhuset, fått en lista på vad som efterfrågas av IVA personalen. Vi samordnar och försöker se till så att önskemålen uppfylls och varorna levereras regelbundet i lagom takt. Följande behövs just nu:

Det vi tar emot är följande:
• Försluta fabriksförpackade produkter och dryckesprodukter:
– Resorb
– WASA-Sandwich
– Smoothies/proteindryck (ej kylvara)
– Snacks/Chips
– Energibars (utan nötter)
– Drycker (vitamin/ energidryck, läsk, bubbelvatten)
• Frukt
• Produkter som inte kräver kylförvaring
• Hudvårdsprodukter; schampo, balsam, tvål, hudkräm/handkräm

Detta kan vi inte ta emot:
• Tillagad mat, bakverk och drycker som inte är fabriksförslutna
• Produkter som passerat bäst-före-datum
• Produkter med innehåll av kända allergener.

Listan uppdateras kontinuerligt. Vi tar enbart emot gåvor i större mängd som är portionsförpackade. Med större mängd menar vi t.ex kartong/pall, och emballerat.

Vi tar emot leveranser
Onsdagar kl 9-15
Torsdagar kl 9-13

Ring eller maila innan leverans, till Madeleine Wahlberg:
0705-295790
madeleine@barnsjukhuset.nu.

Skänka saker

Privatperson
Hur gärna vi än vill, så kan vi tyvärr inte ta emot leksaker, pyssel eller andra artiklar som är second hand, då vi följer Västra Götaland Regionens riktlinjer som ej tillåter detta. Vi tackar för alla förfrågningar och uppskattar ert engagemang, men måste dessvärre tacka nej.

Om du vill skänka nya saker i större omfattning, vänligen kontakta info@barnsjukhuset.nu och beskriv vad ni önskar skänka, så försöker vi hitta en bra lösning för hur vi går tillväga. Tack!

Företag
Om ditt företag vill skänka saker eller upplevelser så är det varmt välkommet, förutsatt att vi har möjlighet att ta emot det ni vill skänka. Det bästa är att kontakta oss och beskriva vad ni önskar bidra med, så kan vi hitta en bra lösning för hur vi går tillväga. Kontakta oss här:
info@barnsjukhuset.nu