Med anledning av Covid-19


Med anledning av Covid-19

Lekterapin på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus är stängd. Avdelningarna tillåter inte besök i dagsläget, pga smittorisken. I en tillvaro som redan är fylld av väntan och stundtals oro, blir familjerna och personalen på Barnsjukhuset extra utsatta under dessa förhållanden.

Med anledning av rådande omständigheter är det nu ännu viktigare för oss att sprida positiv energi och skapa glädje för barnen, familjerna och personalen på Barnsjukhuset. Många hör av sig till oss och undrar hur man kan hjälpa till – vilket vi är oerhört tacksamma över! Vi har nu sammanställt vilka olika sätt man kan bidra på, som både privatperson och företag.

Stötta personalen på Sahlgrenska?

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus tar från och med idag (26/3) en ny roll i samband med Coronaviruset. Än så länge har Barnsjukhuset ingen patient som är smittad av Covid-19, vilket vi är oerhört glada för, så framöver flyttar vi fokus till att stötta Östra Sjukhusets Intensivvårdsavdelningar (IVA).

I dagsläget jobbar 90 personer på IVA, och arbetspassen pågår i 12 intensiva timmar, under påfrestande förhållanden. Inom kort tillkommer troligtvis ytterligare 90 personer för att vårda IVA-patienter. Trycket är stort, och personalen kommer behöva allt som underlättar för dem och ger dem energi!

Vi har, från sjukhuset, fått en lista på vad som behövs. Vår roll är att samordna och se till att önskemålen uppfylls. Nu behöver vi all hjälp vi kan få! Det vi behöver är följande:

• Godis (portionsförpackningar eller med papper på)
• Snacks (portionsförpackningar)
• Frukt
• Dryck
• Energibars (utan nötter)

Listan uppdateras kontinuerligt. Vi tar enbart emot gåvor i större mängd, gärna portionsförpackade.

Insamlingsstiftelsen samordnar var och när leverans sker.
Maila till Madeleine.Oom.Wahlberg@vgregion.se om du vill vara med och bidra.

Ge ett bidrag eller starta en insamling

Genom vår insamlingsportal Better Now kan du både skänka ett bidrag och starta en egen insamling, under vårt projekt “Skapa glädje under Covid-19.” Både privatpersoner och företag kan bidra genom Better Now.

Swisha till vår insamling: 900 83 43

Om du vill swisha direkt in till vår insamling så går det bra att använda vårt swishnummer eller scanna vår QR-kod:

Ditt bidrag går till saker som behövs just nu för att sysselsätta de sjuka barnen och deras familjer – allt från pyssel, målarböcker, pussel, etc – och önskningar som inkommit från vårdavdelningarna.

Skänka saker

Privatperson
Hur gärna vi än vill, så kan vi tyvärr inte ta emot leksaker, pyssel eller andra artiklar som är second hand, då vi följer Västra Götaland Regionens riktlinjer som ej tillåter detta. Vi tackar för alla förfrågningar och uppskattar ert engagemang, men får dessvärre tacka nej.

Om du vill skänka nya saker i större omfattning, vänligen kontakta info@barnsjukhuset.nu och beskriv vad ni önskar skänka, så försöker vi hitta en bra lösning för hur vi går tillväga. Tack!

Företag
Om ditt företag vill skänka saker eller upplevelser så är det varmt välkommet, förutsatt att vi har möjlighet att ta emot det ni vill skänka. Det bästa är att kontakta oss och beskriva vad ni önskar bidra med, så kan vi hitta en bra lösning för hur vi går tillväga. Kontakta oss här:
info@barnsjukhuset.nu